Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Αύριο, χιλιάδες νέοι μας θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
Ύστερα από μια πολύμηνη προετοιμασία (ενδοσχολική και εξωσχολική) είναι φυσιολογικό οι νέοι μας να διακατέχονται από αρκετή αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, που δεν είναι τίποτε άλλο από μία θέση στα Πανεπιστήμια και στα ΑΤΕΙ της Χώρας μας.
Από μία πρώτη εξέταση του θέματος θα έλεγα ότι το άγχος των νέων μας είναι δικαιολογημένο, γιατί η επιτυχία τους εξαρτάται από μία και μόνη γραπτή εξέταση. Αξίζει όμως να υπάρχει τέτοιο άγχος; Όχι, δεν αξίζει γιατί η επιτυχία δεν είναι σίγουρο ότι εξασφαλίζει ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον, αν λάβουμε υπόψη μας και την ανεργία που μαστίζει σήμερα την κοινωνίας μας. Ασφαλώς, οι γνώσεις που θα αποκτήσει κάποιος από τη φοίτησή του σε μία πανεπιστημιακή σχολή θα του ανοίξει τους πνευματικούς του ορίζοντες, ώστε να λαμβάνει ενδεχομένως καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή του. Όμως, προέχει στη ζωή κάτι άλλο πιο πολύτιμο και πιο ουσιαστικό και αυτό είναι η ΥΓΕΙΑ. Γι’ αυτό ας επικρατήσει σε όλους τους νέους μας και στους γονείς τους η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για το αύριο και η ζωή δεν τελειώνει με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου