Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ


«Αναγνώριση μνήμης, γιατί ταξιδέψατε τα όνειρα στα μάτια μας, κρατώντας το φως των γραμμάτων ακοίμητο !!!». Με αυτήν την περιεκτική αλλά μεστή μηνυμάτων φράση, ο Δήμος Ιθάκης και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους στους Ιθακήσιους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την πολύχρονη προσφορά τους.
Προς τούτο διοργάνωσαν το Σάββατο 5/12/2015 στην αίθουσα του Σταυρού Ιθάκης, με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Βορείου Ιθάκης, μια υπέροχη βραδιά με φαγητό και μουσική, στην οποία τιμήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κατωπόδης Πέτρος, Κουβαράς Σωτήριος, Καραντζής Ιωάννης, Κουβαράς Αντώνιος, Βασιλόπουλος Γιώργος, Παπαδοπούλου- Καραντζή Αναστασία, Ηλία – Κουτσουβέλη Αιμιλία και Μαρμάρης Ιωάννης.
Φυσικά στους βραβευθέντες συμπεριλαμβάνονταν και οι: Ανδριανάτου Όλγα, Μαρκάτος Διονύσιος, Ράζου-Γρίβα Αικατερίνη, Λιβιτσάνης Ζώης, Κασσιανού – Λιβιτσάνη Χρυσόστομη και Αννίνου – Συρμή Λουκία. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν παρευρέθηκαν γιατί βρίσκονταν εκτός Ιθάκης για προσωπικούς λόγους.   
Η πράξη αυτή του Δήμου Ιθάκης και  της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να τιμά τους ανθρώπους που θέτουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη των γνωστικών, ψυχοκινητικών και συναισθηματικών δυνάμεων των μικρών μαθητών, είναι εξόχως αξιέπαινη. Μάλιστα, όταν σε μια εποχή που η χώρα μας βιώνει μια ύφεση σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, η ενέργεια αυτή των προαναφερομένων φορέων διαχέει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου