Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα...




Στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης δημιουργήθηκε από πέρυσι μια ομάδα ρομποτικής αποτελούμενη από τους μαθητές: Βασίλη Κόκκινο, Χάρη Παπαδάκη, Αλέξη Πανταζίδη με υπεύθυνο τον καθηγητή της πληροφορικής κ. Θανάση Μπαλαφούτη.
 Φέτος αυτή η ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ως πρωταθλήτρια της Χώρας μας συμμετείχε, στο Κατάρ, στην Ολυμπιάδα μαζί με 52 ομάδες διαγωνιζομένων από διάφορες χώρες, όπου κατέχτησε την 2η θέση.
Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας πλησίασαν τους τρεις μαθητές μας μέλη του Qatar Foundation και πήραν τα στοιχεία τους για να τους προτείνουν να τους δώσουν υποτροφία και να σπουδάσουν εκεί (βλέπε http://www.xanthipress.gr/i-xanthi-ipodechthike-tous-olimpionikes-tis-rompotikis-stin-kentriki-platia/).
Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της προόδου στα γράμματα, στις τέχνες και στον Πολιτισμό. Ας τα βλέπουν φυσικά οι αρμόδιοι φορείς και ας ενισχύσουν αυτές τις προσπάθειες των παιδιών προτάσσοντας την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στην Εκπαίδευση και πατάσσοντας τις ενέργειες για ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και άλλες «πρωτοβουλίες», που αντί να αναβαθμίζουν το επίπεδο των σπουδών το υποβαθμίζουν.
Η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για κάθε Χώρα και ασφαλώς τα μέτρα λιτότητας δεν προσιδιάζουν ούτε για την ΠΑΙΔΕΙΑ ούτε για την ΥΓΕΙΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου