Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ



 
Λέγεται και επιστημονικά τεκμηριώνεται ότι ο δάσκαλος πρέπει να διαθέτει επικοινωνιακές και υποκριτικές δεξιότητες. Τη θεμελιώδη αυτή αρχή απέδειξαν ότι τη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί που ενσάρκωσαν τους ρόλους του θεατρικού έργου «Όπλα, παλάσκες και στη γραμμή», που το παρουσίασαν αυτές τις ημέρες στο θεατράκι «Αγορά» της Πάτρας.
Οι ηθοποιοί – εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Δελή, Τάκης Καραγιάννης, Μαίρη Κωστακοπούλου, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Χρήστος Μαράντης, Νόρα Μαυροειδή, Θάνος Μενεγάτος και ο Νώντας Φωκάς, απέδωσαν εξαιρετικά τους ρόλους τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, «Σχολείον»  επέλεξε να ανεβάσει το θεατρικό έργο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και του Σάκη Παπαδημητρίου, ζωντανεύοντας την ιστορία ενός Έλληνα στρατιώτη, του Γεώργιου Χαΐρη, που πολέμησε στη Μικρά Ασία από το 1919 έως και το 1922.
Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει η συγγραφέας του πρωτότυπου θεατρικού έργου Μαρία Παναγιωτακοπούλου ενώ τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και συγγραφέας επίσης του έργου Σάκης Παπαδημητρίου. Συμμετείχαν επίσης με εξαιρετική παρουσία  ως μουσικοί επί σκηνής η Άσπα Παπαδημητρίου στο πιάνο και η Έλενα Παπαδημητρίου στο τραγούδι (δισέγγονες του Γεώργιου Χαΐρη), καθώς κι ο ίδιος ο συνθέτης στην κιθάρα και σε παραδοσιακά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου