Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Έκθεση στο κτίριο Φουκώ Παν/μίου Πατρών «Η Γη από ψηλά»




Συνεχίζεται μέχρι τις 25/4/2014 στο κτίριο Φουκώ-ΜΕΤ ΠΠ η  Έκθεση «Η Γη από ψηλά»  που ξεκίνησε στις 27/3/2014.   
Συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Γεωλογίας ΠΠ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.  Η έκθεση είχε φιλοξενηθεί στο Ευγενίδιο Ίδρυμα στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του γαλλο-ελληνικού φεστιβάλ «Γεωσυναντήσεις», του προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014. Σχεδιάστηκε από τον γαλλικό οργανισμό προώθησης επιστημονικού πολιτισμού Centre Sciences
Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε με διαδραστικό τρόπο και πειράματα τη συμβολή της δορυφορικής απεικόνισης στην κατανόηση και στην πρόβλεψη των φυσικών φαινομένων. Ο επισκέπτης πειραματίζεται, ρίχνοντας μια διαστημική ματιά στον πλανήτη, κατανοεί τη συμβολή της διαστημικής τεχνολογίας στη γνώση της Γης και της γεωφυσικής, στην παρατήρηση του κλίματος και στην κατανόηση των κλιματικών αλλαγών, στην παρατήρηση των περιβαλλοντικών μεταβολών και των κλιματικών καταστροφών, στην παρατήρηση των ακτογραμμών, καθώς και σε τομείς όπως, η χρήση γης ή η γεωργία μέσω δορυφόρου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες με τη συμβολή μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας. 
Είσοδος στην έκθεση και συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις είναι δωρεάν.
Το κτίριο Φουκώ-ΜΕΤ είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ώρες επισκέψεων εργάσιμες ημέρες για Π Π Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.30.
Για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου