Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Αγώνας του 1821 και οι αιρετικές απόψεις μερικών


Ο κ. Νίκος Δήμου σ´ ένα πρόσφατο άρθρο του παρουσιάζει την αρνητική όψη της επανάσταση του 1821, ότι δηλαδή η εκκλησία πολέμησε τον αγώνα, οι Έλληνες έκαναν θηριωδίες κτλ. Μάλιστα τονίζει: «Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του» και παρακάτω προσθέτει «Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου».  
Ασφαλώς ο αγώνας του 21 είχε και τα αρνητικά του, δηλαδή και βίαιες πράξεις, και προδοσίες και εσωτερικές μικροδιενέξεις, αλλά σ' έναν πόλεμο αυτά -δυστυχώς- συμβαίνουν. Στον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού μας το 1821 υπήρξαν πληθώρα ιερέων αλλά και προκρίτων που τίμησαν τον θεσμό που υπηρετούσαν προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Ελληνικό Έθνος.  
Ο κ. Δήμου, για να λέει όσα λέει το οφείλει σ’ αυτούς τους "τρελούς" Έλληνες, που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του έθνους για να είναι αυτός και όλοι μας ελεύθεροι και να εκφράζουμε τις σκέψεις μας ελεύθερα.
Σε μια συζήτηση επί ενός σοβαρού θέματος η ουσία βρίσκεται σε ποιο σημείο εστιάζεις τις κρίσεις σου και ο κ. Δήμου, δυστυχώς, εστιάζει στην αρνητική πλευρά του όλου Εθνικού εγχειρήματος. Τι πετυχαίνει μ’ αυτόν τον τρόπο; Κατά την γνώμη μου απαξιώνει ή αποσιωπά έστω τις αρετές ενός λαού και δίνει τροφή και στη διεθνή προπαγάνδα να ισχυρίζεται ότι για να πετύχουν κάτι σπουδαίο οι Έλληνες πρέπει να στηριχθούν στη βοήθεια των ξένων.  
Προσωπικά, δεν θα μου άρεσε να δω αυτόν τον κύριο υπουργό Παιδείας μεθαύριο. Μα θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο "Ποταμός" μας τροφοδοτεί ίσως με το δροσιστικό νερό του, αλλά μεταφέρει και τοξικά απόβλητα που σκοτώνουν την ανθρώπινη  ύπαρξη και αμαυρώνουν την εθνική αξιοπρέπεια. Αν λέει λοιπόν, ο κ. Δήμου, αυτά που λέει χωρίς να αντιπροσωπεύει έναν θεσμό, διόλου με ενδιαφέρει. Θεωρώ, ότι και αυτός και κάποιοι άλλοι επιθυμούν να βρίσκονται στο προσκήνιο και η "άλλη" άποψη (η αιρετική) πάντοτε πουλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου