Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Χαιρετισμός στον Έλληνα Δάσκαλο



Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών θα μου επιτρέψετε, ως εκπαιδευτικός με θητεία 40 ετών στην Πρωτοβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να απευθύνω έναν χαιρετισμό στον μάχιμο Έλληνα Δάσκαλο (όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης), τον δάσκαλο που δίνει όλα τα καλούδια της ψυχής του για τους μαθητές του, τους φοιτητές του, τους ανθρώπους που διψούν για μάθηση!
                                                          .
 Αγαπητοί συνάδελφοι, ζούμε, δυστυχώς, σε δύσκολη εποχή για την Πατρίδα μας και κατά συνέπεια και για την Εκπαίδευση. Δύσκολη εποχή, που παίρνονται  δύσκολες αποφάσεις που στεναχωρούν, αγχώνουν, προβληματίζουν και επηρεάζουν ψυχολογικά τα άτομα όλης της κοινωνίας μας.
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Μπορείτε αγαπητοί συνάδελφοι, σε ένα τέτοιο περιβάλλον να επιβιώσετε;  Προφανώς όχι !!!  Γιατί οι μαθητές, οι φοιτητές  σάς θέλουν ζωηρούς,  γελαστούς,  με περισσεύματα αισιοδοξίας. Σας θέλουν όχι μόνο να διδάσκετε και να εξηγείτε αλλά να εμπνέετε με το καθημερινό σας παράδειγμα και την προσωπικότητά σας. Θέλουν να σας βλέπουν σαν τις πεταλούδες, που δεν μπορούν να ζήσουν τον χειμώνα, που δεν αντέχουν  στη βροχή. Ζουν σε περιβάλλον Άνοιξης και Καλοκαιριού !!!  
Φέρτε, λοιπόν, γρήγορα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι στο κοινωνικό τοπίο, προβάλλετε το πολιτιστικό οπλοστάσιο  της Πατρίδας μας, βοηθήστε να αλλάξουν νοσηρές νοοτροπίες, καλλιεργήστε ηθικές αξίες, αγωνιστείτε να αλλάξουν πολιτικές που ισοπεδώνουν με οριζόντιο τρόπο ότι έμεινε όρθιο, αλλά και δημιουργούν εντάσεις, μίσος και βίαιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μια κοινωνία που πιστεύει στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί θα βοηθήσουν να επιτύχουν αυτοί οι στόχοι. Οι πεταλούδες δεν μπορούν να ζήσουν τον χειμώνα, δεν αντέχουν  στη βροχή !!!

Το παρακάτω video το αφιερώνω στον  ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου