Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Για τους νέους μας φοιτητές


Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν το εισιτήριο για τις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές μέσα από τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ως δάσκαλος που υπηρέτησα πολλά χρόνια την εκπαίδευση από διαφορετικές βαθμίδες και θέσεις, θεωρώ ότι μου δίνεται το δικαίωμα να εκφράσω στους νέους φοιτητές μια προσωπική μου διαπίστωση.
Αν αγαπήσουν το αντικείμενο των σπουδών τους και συστηματικά ασχοληθούν με αυτές, σίγουρα θα διακριθούν και ταυτόχρονα θα βάλουν τις βάσεις για μια καλή μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση, παρόλο τις αντιξοότητες που συναντούν σήμερα οι νέοι μας. Έχω την πεποίθηση ότι αυτοί που «ξεχωρίζουν» (αυτοί που ξεφεύγουν από τη μετριότητα) δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Η αξιοκρατία τουλάχιστον στον Ιδιωτικό Τομέα έχει αρχίσει να καθιερώνεται και στην Χώρα μας (φυσικά σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού αυτό είναι δεδομένο). Ένας έξυπνός εργοδότης, στην σημερινή εποχή, επιλέγει ως συνεργάτες του άτομα που διακρίνονται για τις ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτουν. Εύχομαι αυτούς τους έξυπνους εργοδότες να τους μιμηθεί πολύ σύντομα και ο Δημόσιος Τομέας. Είναι ανάγκη, για να πάμε μπροστά.
Καλή τύχη και δύναμη στους νέους φοιτητές, αλλά και σε αυτούς που δεν πέτυχαν το στόχο τους φέτος. Η ζωή και οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους για να ξαναδοκιμάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου