Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η Ελλάδα !!!



Και ενώ η Χώρα μας βυθίζεται στην ύφεση και στην ανεργία και μια πεσιμιστική διάθεση έχει εγκαθιδρυθεί σε πολλές ανθρώπινες ψυχές, ένα λαμπερό φως αισιοδοξίας προβάλλει για να τις ζεστάνει και να τις αφυπνίσει . Αυτό το λαμπερό φως προέρχεται από το χώρο της Τέχνης, της Επιστήμης και του Πολιτισμού.
Ελληνικές επιτυχίες σημειώνονται καθημερινά στο Παγκόσμιο χώρο. Επιστημονικές ερευνητικές επιτυχίες ελλήνων επιστημόνων από το χώρο της Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Τεχνολογίας αποκαλύπτονται. Έλληνες μαθητές διακρίνονται στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα των Μαθηματικών. Όμως και σε τοπικό επίπεδο πολιτιστικοί σύλλογοι προσπαθούν να δώσουν κάτι ξεχωριστό και ευχάριστο. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και αυτή της  πολιτιστικής ομάδα του «Φόρκυνα» της Ιθάκης που ανέβασε πριν λίγες ημέρες με θαυμάσια επιτυχία το θεατρικό έργο του Μπρεχτ «Η όπερα της πεντάρας».
  
Διαλέγω να προβάλω αυτή την προσπάθεια ως ένα δείγμα άξιο επαίνου. Και η επιλογή μου αυτή δεν είναι επηρεασμένη από το γεγονός ότι η Ιθάκη είναι η ιδιαίτερη Πατρίδα μου αλλά γιατί  στο μικρό αυτό νησί του Ιονίου, με την ένδοξη ιστορία αλλά και με τα πολλά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων, υπάρχουν άτομα  ικανά, με ζήλο και μεράκι για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Τέτοια άτομα είναι και αυτά της πολιτιστική ομάδας  του «Φόρκυνα»,  που κοιτάζουν μπροστά, που ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, διαχέοντας όλη τους την ενεργητικότητα, τις πνευματικές τους αναζητήσεις και τις ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητές τους για να  παράγουν πολιτισμό και να αποδείξουν σε όλους μας ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που προοδεύει, η Ελλάδα που πρωτοπορεί, η Ελλάδα της Τέχνης των Γραμμάτων και του Πολιτισμού. Πολλά συγχαρητήρια !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου