Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νεκτάριος Καραντζής: Ένας Ιθακήσιος με μουσικό ταλέντο !



Ο Νεκτάριος Καραντζής γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από την Ιθάκη και ζει στην Θεσσαλονίκη. Κλασικές και jazz σπουδές (ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο) στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (με τον Ευγένιο Πολίτη) και το American Institute of Music της Βιεννης με τους Les Wise και Wayne Derling. Αυτοδίδακτος στην σύνθεση. Επίσης, σπούδασε Φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης.
Έχει συμπράξει με σημαντικούς jazz μουσικούς όπως ο Evan Parker και ο Okay Temiz κι έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Έχει συνεργαστεί με μουσικούς και σύνολα από διαφορετικούς χώρους που κυμαίνονται από την παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, διάφορα παρακλάδια της jazz (mainstream, ethnic, free) μέχρι το rock και την κλασσική μουσική (Σαββίνα Γιαννάτου, Πετρολούκας Χαλκιάς, Danny Hayes κ.α). Από το 2000 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θες/νίκης.
Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “Terra Incognita“ (Ankh rec.) o οποίος απέσπασε πολύ θερμές κριτικές. (Καλύτερος jazz δίσκος για το 2002 σύμφωνα με το περιοδικό «Δίφωνο»).
Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφορεί το Terra Incognita 2 και τον Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφορεί το πρώτο CD των Bass to Bass (ντουέτο κοντραμπάσων με τον Λάκη Τζήμκα). Έχει συνθέσει έργα για συμφωνική ορχήστρα, σύνολα εγχόρδων και μουσική δωματίου.
Τελευταία έχει μελοποιήσει τα αποσπάσματα της Οδύσσειας στην αυθεντική τους μορφή και γλώσσα και όχι σε μετάφραση.
Δείτε ένα υπέροχο video, του αγαπητού Νεκτάριου Καραντζή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου