Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

7ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά


Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 7ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ στο περιοδικό "Μικρός Ευκλείδης", αναδημοσιεύοντας παλαιά μου ανάρτηση.

Ένα «όνειρο» πολλών μελών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) για να εκδοθεί ένα μαθηματικό περιοδικό για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έγινε πραγματικότητα.  Το πρώτο τεύχος του « μικρού Ευκλείδη» κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2004 και αγκαλιάστηκε από πολλούς μαθητές και δασκάλους.
Ο «μικρός Ευκλείδης», φιλοξενεί στις χαρούμενες και διασκεδαστικές σελίδες του σταυρόλεξα, παιχνίδια, εικόνες, σχέδια, απλές ιστοριούλες, απλά μαθήματα και ενδιαφέρουσες ασκήσεις που καλλιεργούν και οξύνουν τη σκέψη.
Ως μέλος της Ε.Μ.Ε. να μου επιτραπεί να συστήσω στους αγαπητούς εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προτείνουν στους μαθητές τους να γραφούν συνδρομητές του περιοδικού, επικοινωνώντας με την κεντρική διεύθυνση της Ε.Μ.Ε. (Παν/μίου 34, 10679 Αθήνα – τηλέφωνα: 210 3617784, 210 3616532).Τα οφέλη των μαθητών τους, θεωρώ, ότι θα γίνουν σύντομα εμφανή.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις του 7ου Μαθητικού Διαγωνισμού ( 5-4-2013).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου