Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου



Όλοι οι απανταχού Έλληνες τιμούν τους προγόνους τους, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα του 1821 για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Ήταν μια ηρωική προσπάθεια αυτή των προγόνων μας. Ξεσηκώθηκαν ενάντια σ’ έναν εχθρό που διέθετε όπλα, πολυάριθμο στρατό και κατείχε το έδαφος, στο οποίο εμείς σήμερα ζούμε ελεύθεροι κάτω από δημοκρατικές συνθήκες.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι: Χρειάζεται να γιορτάζουμε κάθε χρόνο τις εθνικές επετείους με σχολικές γιορτές, παρελάσεις και με διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις;
Ναι, χρειάζεται, γιατί οι εκδηλώσεις αυτές μας αφυπνίζουν, ξυπνούν συνειδήσεις, στέλνουν μηνύματα για περισσότερη σύμπνοια και περισσότερη επαγρύπνηση. Σήμερα; Ναι, σήμερα! Γιατί ο εχθρός δεν είναι ορατός. Ο εχθρός δεν προβάλλει όπλα, αλλά υπονομεύει, σφάζει με το χαμόγελο και με το βαμβάκι (διπλωματία την ονομάζουν σήμερα). Σου αφαιρεί με τον τρόπο του τα υλικά αγαθά που κατακτήσαμε με ιδρώτα, που αποτελούν προϊόντα του εδαφικού πλούτου της Χώρας μας και είναι απαραίτητα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.  
Ας διδαχθούμε από την Ιστορία μας. Ας είμαστε έτοιμοι για έναν σύγχρονο πόλεμο, τον πόλεμο σε επίπεδο πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό. Για να κερδηθεί όμως αυτός ο πόλεμος χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ και ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου