Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ


Βήματα προόδου παρατηρούνται από τον νέον οργανισμό του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» αναφορικά τόσο με την ταχύτερη έκδοση των σχολικών βιβλίων όσο και με τον εμπλουτισμό τους με ψηφιακές εφαρμογές.
Αυτός ο νέος οργανισμός του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει μεταξύ των άλλων ως στόχο την πλήρη ένταξη και ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο Πρόγραμμα Σπουδών και στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική (Ψηφιακό σχολείο).
Ένα πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας έγινε και ήδη τα βιβλία: Γεωγραφίας (Ε-ΣΤ), Ανθολόγιο (Ε΄ & ΣΤ΄), Γλώσσα ΣΤ και Ανθολόγιο (Γ & Δ), εμπλουτίστηκαν με ψηφιακό υλικό.  
Για να τα δείτε μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php ) και στη συνέχεια να επιλέξετε τα μαθήματα της αρεσκείας σας.
Θα πρότεινα όμως να ανατρέξετε στο Ιστολόγιο του δασκάλου του 50ο Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Μακροδήμου Νίκου  (http://blogs.sch.gr/makrodimos/) και στην ενότητα «Εμπλουτισμένα ψηφιακά σχολικά εγχειρίδια», να βρείτε αμέσως το υλικό για κάθε προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο.
Εύχομαι οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές εφαρμογές των σχολικών βιβλίων !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου