Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η στήριξη της Ελλάδας


Με επιστολή τους με τον τίτλο: «Support for Greece», προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον πρόεδρο της ΕΕ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία δημοσιεύεται στην  έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση «Science», 21 Νομπελίστες  με επικεφαλής τον Νομπελίστα καθηγητή Ιατρικής, Harald zur Hausen, (βλέπε στην φωτογραφία), δηλώνουν την υποστήριξή τους προς την Χώρα μας. Οι κορυφαίοι επιστήμονες εκφράζουν την αγωνία τους για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και ζητούν τη βοήθεια των Ευρωπαίων προτείνοντας μια σειρά μέτρων, προκειμένου η Χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση και να ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Επίσης, ο Γερμανός νομπελίστας Γκύντερ Γκρας (βλέπε στην φωτογραφία) παρεμβαίνει ξανά στην πολιτική συζήτηση με ένα ποίημα, αυτή τη φορά για την Ελλάδα. Υπερασπίζεται τους Έλληνες και την Ελλάδα και  κατηγορεί τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι της κόβουν την «ανάσα ζωής» με τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν κάθε τόσο. 

Και εμείς τι κάνουμε; Οι πολιτικοί μας διατυπώνουν ανούσιες και διαφορετικές απόψεις, μαλώνουν, συναγωνίζονται ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η Χώρα βιώνει υπαρξιακή αγωνία. Αποτέλεσμα όλων αυτών να περνά πολύτιμος χρόνος χωρίς να λαμβάνεται  ένα μέτρο που θα συμβάλει στην βελτίωση της κατάστασης.
Πρέπει σύντομα να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις παρά μόνο μία. Οι πολιτικοί μας να ομονοήσουν και να κοιτάξουν το συμφέρον της Πατρίδας μας, σχηματίζοντας μια ισχυρή και με περισσότερη πολιτική αντιπροσώπευση Κυβέρνηση, που θα βγάλει την Χώρας μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Προσδοκούμε !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου