Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οι μικροί ποιητές


 Την Τετάρτη 16-5-2012 και στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare, πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη εκδήλωση στην οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των μαθητών του 35ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας «Το ταξίδι των μικρών ποιητών: Τα παιδιά γράφουν ποιήματα…». Οι μαθητές τραγούδησαν αρκετά τραγούδια και απάγγειλαν  ποιήματά τους.  
Το βιβλίο το παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Παν/μίου Πατρών κ. Καραντζής Ιωάννης, οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Το σημερινό σχολείο, το σύγχρονο σχολείο, κυρίες και κύριοι, έχει στόχο να αναπτύξει ισόρροπα τις γνωστικές, ψυχοσωματικές και συναισθηματικές δυνάμεις των παιδιών. Έτσι δεν εστιάζει  μόνο στον τομέα της απόκτησης γνώσεων, αλλά ταυτόχρονα  ενδιαφέρεται να εντοπίσει και να αναδείξει τις συνήθως κρυφές δυνάμεις των παιδιών. Να καλλιεργήσει ικανότητες και δεξιότητες, να αφυπνίσει συναισθήματα, να καλλιεργήσει ενσυναίσθηση και να ενσταλάξει στις παιδικές ψυχές αξίες που θα κυριαρχούν στο μυαλό τους και θα τους οδηγούν όχι μόνο στον ευγενή αγώνα της σχολικής άμιλλας, αλλά και στον δύσκολο δρόμο της ζωής».
……………. ………..
«Μικρή απόδειξη αυτής της διαπίστωσης είναι το δημιούργημα των μαθητών, «Η Ανθολογία» ποιημάτων τους, που κάνει την εμφάνισή της σε μια εποχή δύσκολη για τους έλληνες πολίτες, που ενώ επιθυμούν να ακούνε να παίζονται στον περίγυρό τους νότες αισιοδοξίας, ακούνε τον ήχο τυμπάνων που προκαλεί θόρυβο και δημιουργεί σύγχυση».  
«Αυτό το ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στα μονοπάτια της έκφρασης των συναισθημάτων, των αντιλήψεων, των ανησυχιών και των προβληματισμών των παιδιών μετατρέπεται σε στίχο. Μετατρέπεται σε ένα λόγο συμπυκνωμένο, σεμνό και μεστό, σε ένα λόγο λιτό αλλά πλούσιο σε ποιότητα και ομορφιά, σε ένα λόγο αυθόρμητο και διανθισμένο με χιούμορ και συναίσθημα».
……………. ………..
«Απόψε χτυπάμε  την πόρτα των παιδιών. Την πόρτα της  Ανθολογίας τους. Μας ανοίγει το γέλιο τους. Μας υποδέχονται, οι προσδοκίες, οι ελπίδες, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί τους. Μα πάνω από όλα το ξεχείλισμα της ψυχής τους».
……………. ………..

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, στο Δ/ντή του Σχολείου και εμπνευστή αυτής της ιδέας κ. Βαγγέλη Κομποχόλη, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και στο  Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, που έδωσε υπόσταση στη εργασία των παιδιών εκδίδοντας το καλαίσθητο αυτό Βιβλίο με τον τίτλο «Το ταξίδι των μικρών ποιητών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου