Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το Κέντρο Παιδείας Επιστημών Πάτρας



Το Κέντρο Παιδείας Επιστημών Πάτρας (http://www.eduscience.gr/ ) έχει αναπτύξει από το 2000 σειρά δραστηριοτήτων και συνεργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων:
  • Ανάπτυξη τριών αλληλεπιδραστικών Εκθέσεων για τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Πληροφορική και διάθεσή τους στις Εστίες Γνώσης και Επιστημών για την υλοποίηση μορφωτικών δραστηριοτήτων. Τις εκθέσεις αυτές τις επισκέπτονται πολλοί μαθητές αλλά και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Επιμόρφωση των καθηγητών για τις αλληλεπιδραστικές Εκθέσεις, το εκπαιδευτικό υλικό και τη διδακτική προσέγγιση του ΚΠΕ  
  • Δημιουργία της Εστίας Επιστημών Πάτρας σε συνεργασία με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία
  • Συνεργασίες με διάφορους φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού
  • Συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη ειδικού εκπαιδευτικού υλικού

Το καταπληκτικό αυτό δημιούργημα αξίζει να το επισκεφτούν όλοι οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αλλά γιατί όχι και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού), γιατί με τις διαδραστικές και αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες που διαθέτει τους δίνεται η δυνατότητα να σκεφτούν επιστημονικά, να πειραματιστούν και να κατανοήσουν σε βάθος έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της δημιουργίας και λειτουργίας αυτού του Κέντρου και ιδιαίτερα στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σπύρο Πνευματικό, ο οποίος επινόησε και δημιούργησε όλες αυτές τις θαυμάσιες δραστηριότητες !!!
Παρακάτω προβάλλεται ένα video με ένα μικρό δείγμα φωτογραφιών από τις αλληλεπιδραστικές εκθέσεις του Κέντρου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου