Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προτάσεις για εκπαιδευτικό λογισμικό.


Η εισαγωγή των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη σχολική τάξη εξυπηρετεί σε σημαντικό βαθμό τόσο τον εκπαιδευτικό όσο και τους μαθητές.  Αναλυτικότερα:
  • Βοηθά τον εκπαιδευτικό να οργανώσει με αποτελεσματικό τρόπο τη διδασκαλία του, σε όλα σχεδόν τα γνωστικά αντικείμενα, μέσα από κατάλληλα προγράμματα και εκπαιδευτικό λογισμικό.
  • Βοηθά τους μαθητές στην εμπέδωση των διδασκομένων εννοιών και ειδικότερα στην ενίσχυση αυτών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, γιατί τους παρέχεται η δυνατότητα να επαναλάβουν, με το δικό τους ρυθμό, την ύλη που έχουν διδαχθεί.
  • Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εξοικειωθούν με το προϊόν αυτό της νέας τεχνολογίας, αποκτώντας «τεχνολογικό αλφαβητισμό» ή «τεχνολογικό γραμματισμό».
Με βάση αυτό το σκεπτικό προτείνουμε να συνδεθείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση,http://sxoleio.eu/ , όπου θα βρείτε 749 δωρεάν προγράμματα και εκπαιδευτικό λογισμικό διαφόρων κατηγοριών, όπως: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Παιδικά προγράμματα και άλλα διάφορα. Είναι, όντως, ένα site που ενημερώνει τακτικά όλες τις ποιοτικές freeware και open source εφαρμογές.
Αξιοποιήστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου